500 gram A-klasse - Drents Heideschaap (bruinzwart) 500 gram A-klasse - Drents Heideschaap (bruinzwart) 500 gram A-klasse - Drents Heideschaap (bruinzwart) 500 gram A-klasse - Drents Heideschaap (bruinzwart)
500 gram A-klasse - Drents Heideschaap (bruinzwart) 500 gram A-klasse - Drents Heideschaap (bruinzwart) 500 gram A-klasse - Drents Heideschaap (bruinzwart) 500 gram A-klasse - Drents Heideschaap (bruinzwart)
500 gram A-klasse - Drents Heideschaap (bruinzwart)
De vertrouwde kwaliteit in een prachtige diepe donkere tint.

Artikelnummer

26c.5a

Verzendkosten

€ 7,00

€ 12,00
Prijs per 500 gram
Aantal: 
Bestellen
 
500 gram gesorteerde A-klasse wol van Drents Heideschapen in de tint (overwegend) bruinzwart. Bruinzwart Drents Heideschapen wol is aan de scheerzijde zeer donker (bijna zwart). Onder invloed van de zon zijn de vezels aan de lokzijde variërend roodbruin tot donkerbruin. Daarnaast zijn deze altijd vermengd met vergrijsde vezels. Het Drents Heideschaap komt uit Nederland en heeft sluike, lange vezels en spint heel goed. Ook om te vilten is het een erg populair woltype, het heeft een prachtige viltkwaliteit. Wol van Drents Heideschapen wordt doorgaans gebruikt als interieurwol, voor tapijten bijvoorbeeld. De hoge micron (vezeldikte) veroorzaakt 'prik' en maakt de wol minder geschikt voor (onder)kleding. A-klasse wol onderscheid zich in reinheid, vettigheid, gelijkmatige structuur en vezellengte ten opzichte van het rasgemiddelde. Wol van dit ras heeft de neiging iets te vervilten. Voor het spinnen kan het daarom raadzaam zijn de wol eerst te kaarden. Puur, onbewerkt en ongewassen; rechtstreeks van het schaap. Eventuele grove mest- en strooiseldelen zijn verwijderd, net als de meeste onbruikbare korte vezels. De losse wol (geen vacht) is afkomstig van raszuivere en zeldzame Drents Heideschapen en is handzaam verpakt in een duurzame netzak. Echte schapenwol is puur natuur en elk schaap is uniek. De omschreven vachtkleur en kwaliteit betreft altijd een indicatie. Wol is nooit volledig egaal, de wol op elk lichaamsdeel heeft een eigen unieke structuur, vezellengte en tint.