1 kilo A-klasse - Schoonebeeker (naturel) 1 kilo A-klasse - Schoonebeeker (naturel) 1 kilo A-klasse - Schoonebeeker (naturel) 1 kilo A-klasse - Schoonebeeker (naturel)
1 kilo A-klasse - Schoonebeeker (naturel) 1 kilo A-klasse - Schoonebeeker (naturel) 1 kilo A-klasse - Schoonebeeker (naturel) 1 kilo A-klasse - Schoonebeeker (naturel)
1 kilo A-klasse - Schoonebeeker (naturel)
Lange vezels die plezierig spinnen en vilten; dat is Schoonebeeker wol voor een bescheiden prijs.

Artikelnummer

27n.10a

Verzendkosten

€ 7,00

€ 12,00
€ 9,00
Prijs per 1 kilo
Aantal: 
Bestellen
 
1 kilo gesorteerde A-klasse wol van Schoonebeeker schapen in de tint (overwegend) naturel. De uit Nederland afkomstige Schoonebeeker heeft vrij grove, lange vezels en spint prettig. De eigenschappen om te vilten zijn uitstekend; daar is dit type wol zeer geschikt voor. Wol van Schoonebeekers wordt doorgaans gebruikt als interieurwol, voor tapijten bijvoorbeeld. De hoge micron (vezeldikte) veroorzaakt 'prik' en maakt de wol minder geschikt voor (onder)kleding. A-klasse wol onderscheid zich in reinheid, vettigheid, gelijkmatige structuur en vezellengte ten opzichte van het rasgemiddelde. De huid van veel Schoonebeekers is donker gevlekt. Dat is vaak te zien aan de wol, welke met name aan de scheerzijde meer pigment bevat. Wol van dit ras heeft de neiging iets te vervilten. Voor het spinnen kan het daarom raadzaam zijn de wol eerst te kaarden. Puur, onbewerkt en ongewassen; rechtstreeks van het schaap. Eventuele grove mest- en strooiseldelen zijn verwijderd, net als de meeste onbruikbare korte vezels. De losse wol (geen vacht) is afkomstig van raszuivere en zeldzame  Schoonebeekers en is handzaam verpakt in een duurzame netzak. Echte schapenwol is puur natuur en elk schaap is uniek. De omschreven vachtkleur en kwaliteit betreft altijd een indicatie. Wol is nooit volledig egaal, de wol op elk lichaamsdeel heeft een eigen unieke structuur, vezellengte en tint.