500 gram lamswol - Drents Heideschaap (bruinzwart) 500 gram lamswol - Drents Heideschaap (bruinzwart) 500 gram lamswol - Drents Heideschaap (bruinzwart) 500 gram lamswol - Drents Heideschaap (bruinzwart)
500 gram lamswol - Drents Heideschaap (bruinzwart) 500 gram lamswol - Drents Heideschaap (bruinzwart) 500 gram lamswol - Drents Heideschaap (bruinzwart) 500 gram lamswol - Drents Heideschaap (bruinzwart)
500 gram lamswol - Drents Heideschaap (bruinzwart)
Extra zachte lamswol met een prachtige diepe kleur in de vertrouwde kwaliteit.

Artikelnummer

26c.5e

Verzendkosten

€ 7,00

€ 15,00
Prijs per 500 gram
Aantal: 
Bestellen
 
500 gram gesorteerde zachte lamswol van jeugdige Drents Heideschapen in de tint (overwegend) bruinzwart, welke voor de eerste maal geschoren zijn. Bruinzwart Drents Heideschapen wol is aan de scheerzijde zeer donker (bijna zwart). Onder invloed van de zon zijn de vezels aan de lokzijde variërend roodbruin tot donkerbruin. Daarnaast zijn deze altijd wat vermengd met vergrijsde vezels. Het Drents Heideschaap komt uit Nederland en heeft sluike, lange vezels en spint heel goed. Ook om te vilten is het een erg populair woltype, het heeft een prachtige viltkwaliteit. Wol van Drents Heideschapen wordt doorgaans gebruikt als interieurwol, voor tapijten bijvoorbeeld. De hoge micron (vezeldikte) veroorzaakt 'prik' en maakt de wol minder geschikt voor (onder)kleding. Zogenaamde 'eerstescheers' lamswol is extra zacht van kwaliteit. De voor Heideschapen zo kenmerkende sterke en lange vezel wordt gecombineerd met de zachtheid van eerstescheers. Wol van dit ras heeft de neiging iets te vervilten. Voor het spinnen kan het daarom raadzaam zijn de wol eerst te kaarden. Puur, onbewerkt en ongewassen; rechtstreeks van het schaap. Eventuele grove mest- en strooiseldelen zijn verwijderd, net als de meeste onbruikbare korte vezels. De losse wol (geen vacht) is afkomstig van raszuivere en zeldzame Drents Heideschapen en is handzaam verpakt in een duurzame netzak. Echte schapenwol is puur natuur en elk schaap is uniek. De omschreven vachtkleur en kwaliteit betreft altijd een indicatie. Wol is nooit volledig egaal, de wol op elk lichaamsdeel heeft een eigen unieke structuur, vezellengte en tint.