500 gram lamswol - Drents Heideschaap (gemêleerd) 500 gram lamswol - Drents Heideschaap (gemêleerd) 500 gram lamswol - Drents Heideschaap (gemêleerd) 500 gram lamswol - Drents Heideschaap (gemêleerd)
500 gram lamswol - Drents Heideschaap (gemêleerd) 500 gram lamswol - Drents Heideschaap (gemêleerd) 500 gram lamswol - Drents Heideschaap (gemêleerd) 500 gram lamswol - Drents Heideschaap (gemêleerd)
500 gram lamswol - Drents Heideschaap (gemêleerd)
Zachte lamswol in een niet alledaags tintje vlasbruin erover, spint heerlijk, vilt super.

Artikelnummer

26m.5e

Verzendkosten

€ 7,00

€ 15,00
Prijs per 500 gram
Aantal: 
Bestellen
 
500 gram gesorteerde zachte lamswol van jeugdige Drents Heideschapen in de tint (overwegend) gemêleerd, welke voor de eerste maal geschoren zijn. Het Drents Heideschaap komt uit Nederland en heeft sluike, lange vezels en spint heel goed. Ook om te vilten is het een erg populair woltype, het heeft een prachtige viltkwaliteit. Wol van Drents Heideschapen wordt doorgaans gebruikt als interieurwol, voor tapijten bijvoorbeeld. De hoge micron (vezeldikte) veroorzaakt 'prik' en maakt de wol minder geschikt voor (onder)kleding. Zogenaamde 'eerstescheers' lamswol is extra zacht van kwaliteit. De voor Heideschapen zo kenmerkende sterke en lange vezel wordt gecombineerd met de zachtheid van eerstescheers. In gemêleerde wol (ook wel voskleurig genoemd) zitten tussen de ivoorwitte haren volop gekleure haren, meestal bruin of soms bruingrijs van kleur. Wol van dit ras heeft de neiging iets te vervilten. Voor het spinnen kan het daarom raadzaam zijn de wol eerst te kaarden. Puur, onbewerkt en ongewassen; rechtstreeks van het schaap. Eventuele grove mest- en strooiseldelen zijn verwijderd, net als de meeste onbruikbare korte vezels. De losse wol (geen vacht) is afkomstig van raszuivere en zeldzame Drents Heideschapen en is handzaam verpakt in een duurzame netzak. Echte schapenwol is puur natuur en elk schaap is uniek. De omschreven vachtkleur en kwaliteit betreft altijd een indicatie. Wol is nooit volledig egaal, de wol op elk lichaamsdeel heeft een eigen unieke structuur, vezellengte en tint.