500 gram A-klasse - Heidschnucke (koperlok diep) 500 gram A-klasse - Heidschnucke (koperlok diep) 500 gram A-klasse - Heidschnucke (koperlok diep) 500 gram A-klasse - Heidschnucke (koperlok diep)
500 gram A-klasse - Heidschnucke (koperlok diep) 500 gram A-klasse - Heidschnucke (koperlok diep) 500 gram A-klasse - Heidschnucke (koperlok diep) 500 gram A-klasse - Heidschnucke (koperlok diep)
500 gram A-klasse - Heidschnucke (koperlok diep)
Voor wie op zoek is naar wol in een bijzondere kleur met een mooie, zware structuur.

Artikelnummer

84td.5a

Verzendkosten

€ 7,00

€ 20,00
Prijs per 500 gram
Aantal: 
Bestellen
 
500 gram gesorteerde A-klasse wol van Heidschnucke's in de tint (overwegend) koperlok diep. De Duitse Heidschnucke heeft sluike, lange vezels en is een prima kwaliteit om te spinnen, maar is vooral voor het vilten een gewild woltype. Het heeft echter soms wel de neiging wat te blijven haren. Met name van wat jeugdiger Heidschnucke's kunnen de lokken een koperbruine tint hebben. Bij de tint koperlok diep geven de koperkleurige lokken een heel intens gevlamd effect op een zilvergrijze scheerzijde. Wol van Heidschnucke's wordt doorgaans gebruikt als interieurwol, voor tapijten bijvoorbeeld. De hoge micron (vezeldikte) veroorzaakt 'prik' en maakt de wol minder geschikt voor (onder)kleding. A-klasse wol onderscheid zich in reinheid, vettigheid, gelijkmatige structuur en vezellengte ten opzichte van het rasgemiddelde. Wol van dit ras heeft de neiging iets te vervilten. Voor het spinnen kan het daarom raadzaam zijn de wol eerst te kaarden. Puur, onbewerkt en ongewassen; rechtstreeks van het schaap. Eventuele grove mest- en strooiseldelen zijn verwijderd, net als de meeste onbruikbare korte vezels. De losse wol (geen vacht) is afkomstig van raszuivere Heidschnucke's en is handzaam verpakt in een duurzame netzak. Echte schapenwol is puur natuur en elk schaap is uniek. De omschreven vachtkleur en kwaliteit betreft altijd een indicatie. Wol is nooit volledig egaal, de wol op elk lichaamsdeel heeft een eigen unieke structuur, vezellengte en tint.
Voordeelvolume
bestelhoeveelheid prijs per 500 gram
1 t/m 2 € 18,-
3 t/m 5 € 17,-
6 en meer € 16,-