500 gram gewassen lontwol - Drents Heideschaap (gemêleerd) 500 gram gewassen lontwol - Drents Heideschaap (gemêleerd) 500 gram gewassen lontwol - Drents Heideschaap (gemêleerd) 500 gram gewassen lontwol - Drents Heideschaap (gemêleerd)
500 gram gewassen lontwol - Drents Heideschaap (gemêleerd) 500 gram gewassen lontwol - Drents Heideschaap (gemêleerd) 500 gram gewassen lontwol - Drents Heideschaap (gemêleerd) 500 gram gewassen lontwol - Drents Heideschaap (gemêleerd)
500 gram gewassen lontwol - Drents Heideschaap (gemêleerd)
Hele mooie op bollen gewikkelde gewassen & gekaarde langvezelige lontwol in een bijzondere tint.

Artikelnummer

26m.5wl

Verzendkosten

€ 6,00

€ 33,00
Prijs per 500 gram
Aantal: 
Bestellen
 
500 gram puur natuurlijk lontwol van Drents Heideschapen in de tint (overwegend) gemêleerd. Deze zorgvuldig gewassen en professioneel gekaarde wol wordt geleverd als een egale lint, gewikkeld op bollen. Het Drents Heideschaap komt uit Nederland en heeft sluike, lange vezels en spint heel goed. Ook om te vilten is het een erg populair woltype, het heeft een prachtige viltkwaliteit. Lontwol wordt ook toegepast als ondervacht of rugwol voor vachtvilten. Een portie van 500 gram is ruim voldoende voor het vachtvilten van een complete vacht van gemiddelde omvang. Wol van Drents Heideschapen wordt doorgaans gebruikt als interieurwol, voor tapijten bijvoorbeeld. De hoge micron (vezeldikte) veroorzaakt 'prik' en maakt de wol minder geschikt voor (onder)kleding. In gemêleerde wol (ook wel voskleurig genoemd) zitten tussen de ivoorwitte haren volop gekleure haren, meestal bruin of soms bruingrijs van kleur. Lontwol van Purewol wordt ambachtelijk en regionaal geproduceerd; dus geen import en vrij van chemische toevoegingen. Eenmaal op ecologische wijze gewassen met natuurvriendelijke wasnoten. Daarmee is het merendeel van de lanoline, geur en het vuil eruit gewassen. Na de wolbewerking is een tweede en laatste wassbeurt gebruikelijk. In lontwol kunnen op kleine schaal nog oneffenheden uit 'moeder natuur' zitten. Voor het maken van 500 gram gewassen lontwol is ruim 1 kg ruwe wol afkomstig van echte, raszuivere Drents Heideschapen gebruikt. Het lontwol is handzaam verpakt en zeer geschikt om rechtstreeks uit te spinnen voor een egale draad zonder verlies aan vuil en onbruikbare vezels. Vanwege de kwetsbaarheid van de lont is deze lontwol niet geschikt voor toepassing van XXL breien of armbreien.