500 gram gewassen lontwol - Schoonebeeker (naturel) 500 gram gewassen lontwol - Schoonebeeker (naturel) 500 gram gewassen lontwol - Schoonebeeker (naturel) 500 gram gewassen lontwol - Schoonebeeker (naturel)
500 gram gewassen lontwol - Schoonebeeker (naturel) 500 gram gewassen lontwol - Schoonebeeker (naturel) 500 gram gewassen lontwol - Schoonebeeker (naturel) 500 gram gewassen lontwol - Schoonebeeker (naturel)
500 gram gewassen lontwol - Schoonebeeker (naturel)
Hele mooie op bollen gewikkelde gewassen & gekaarde lontwol; een goedkope & sterke keus.

Artikelnummer

27n.5wl

Verzendkosten

€ 7,00

€ 27,00
Prijs per 500 gram
Aantal: 
Bestellen
 
500 gram puur natuurlijk lontwol van Schoonebeeker schapen in de tint (overwegend) naturel. Deze zorgvuldig gewassen en professioneel gekaarde wol wordt geleverd als een egale lint, gewikkeld op bollen. De uit Nederland afkomstige Schoonebeeker heeft vrij grove, lange vezels en spint prettig. De eigenschappen om te vilten zijn uitstekend; daar is dit type wol zeer geschikt voor. Lontwol wordt ook toegepast als ondervacht of rugwol voor vachtvilten. Een portie van 500 gram is ruim voldoende voor het vachtvilten van een complete vacht van gemiddelde omvang. Wol van Schoonebeekers wordt doorgaans gebruikt als interieurwol, voor tapijten bijvoorbeeld. De wat hogere micron (vezeldikte) veroorzaakt enige 'prik' en maakt de wol minder geschikt voor (onder)kleding. De huid van veel Schoonebeekers is donker gevlekt. Dat is vaak te zien aan de wol, welke met name aan de scheerzijde meer pigment bevat. Lontwol van Purewol wordt ambachtelijk en regionaal geproduceerd; dus geen import en vrij van chemische toevoegingen. Eenmaal op ecologische wijze gewassen. Daarmee is het merendeel van de lanoline, geur en het vuil eruit gewassen. Na de wolbewerking is een tweede en laatste wassbeurt gebruikelijk. In lontwol kunnen op kleine schaal nog oneffenheden uit 'moeder natuur' zitten. Voor het maken van 500 gram gewassen lontwol is ruim 1 kg ruwe wol afkomstig van echte, raszuivere Schoonebeekers gebruikt. Het lontwol is handzaam verpakt en zeer geschikt om rechtstreeks uit te spinnen voor een egale draad zonder verlies aan vuil en onbruikbare vezels. Vanwege de kwetsbaarheid van de lont is deze lontwol niet geschikt voor toepassing van XXL breien of armbreien.