Complete XL vacht A-klasse - Schoonebeeker (donkergrijs) Complete XL vacht A-klasse - Schoonebeeker (donkergrijs) Complete XL vacht A-klasse - Schoonebeeker (donkergrijs) Complete XL vacht A-klasse - Schoonebeeker (donkergrijs)
Complete XL vacht A-klasse - Schoonebeeker (donkergrijs) Complete XL vacht A-klasse - Schoonebeeker (donkergrijs) Complete XL vacht A-klasse - Schoonebeeker (donkergrijs) Complete XL vacht A-klasse - Schoonebeeker (donkergrijs)
Complete XL vacht A-klasse - Schoonebeeker (donkergrijs)
De moderne donkergrijze tint op een forse deken van het zeldzame ras Schoonebeeker.

Artikelnummer

27d.8a

Verzendkosten

€ 7,00

€ 48,00
Prijs per complete vacht
Aantal: 
Bestellen
 
Een complete Schoonebeeker Heideschaap A-klasse vacht in de tint (overwegend) donkergrijs. Op de juiste wijze geschoren, heel geschikt voor vachtenvilten. Een A-klasse vacht onderscheid zich in gemiddeld langere lokken, sterkere onderlinge samenhang, meer egale vachtstructuur en reinheid. Vachten van het Nederlanse ras Schoonebeeker zijn fors (XL). Ze beslaan al gauw een oppervlakte van zo'n 1,5 m² en hebben een grillige vorm. Vachten van Schoonebeekers  zijn uitstekend te vilten en hebben lange, harige lokken. De basiskleur (scheerzijde) van een donkergrijze vacht is bruin. Onder invloed van de zon en met name ouderdom verbleken en vergrijzen de lokken aan de buitenzijde. Puur, onbewerkt en ongewassen; rechtstreeks van het schaap. De geschoren vacht, afkomstig van een raszuivere en zeldzame Schoonebeeker, is zorgvuldig verpakt in een duurzame en luchtdoorlatende netzak. Eventuele grove mest- en strooiseldelen zijn verwijderd. Echte schapenwol is puur natuur en elk schaap is uniek. De omschreven vachtkleur en kwaliteit betreft altijd een indicatie. Een vacht is nooit volledig egaal, elk vachtdeel heeft een unieke structuur, vezellengte en tint.

Tip: Gebruik als hechting voor de scheerzijde (veelal ondervacht of rugwol genoemd) kant-en-klaar kaardvlies of lontwol. Een portie van 500 gram is ruim voldoende voor het vachtvilten van een complete vacht van gemiddelde omvang. Kies hierbij voor meekleurend kaardvlies of lontwol met een sterke vilthechting als die van de Schoonebeeker of het Drents Heideschaap. Zie onder deze tekst de bestelopties (indien voorradig) van een passende portie geschikt kaardvlies of lontwol en een stuk noppenfolie van bijpassend formaat.