Complete vacht A-klasse - Drents Heidesch. (donkergrijs) Complete vacht A-klasse - Drents Heidesch. (donkergrijs) Complete vacht A-klasse - Drents Heidesch. (donkergrijs) Complete vacht A-klasse - Drents Heidesch. (donkergrijs)
Complete vacht A-klasse - Drents Heidesch. (donkergrijs) Complete vacht A-klasse - Drents Heidesch. (donkergrijs) Complete vacht A-klasse - Drents Heidesch. (donkergrijs) Complete vacht A-klasse - Drents Heidesch. (donkergrijs)
Complete vacht A-klasse - Drents Heidesch. (donkergrijs)
De meest gewilde tint onder de kleurtjes op een beste kwaliteitvacht.

Artikelnummer

26d.8a

Verzendkosten

€ 7,00

€ 48,00
Prijs per complete vacht
Aantal: 
Bestellen
 
Een complete Drents Heideschaap A-klasse vacht in de tint (overwegend) donkergrijs. Op de juiste wijze geschoren, heel geschikt voor vachtenvilten. Een A-klasse vacht onderscheid zich in gemiddeld langere lokken, sterkere onderlinge samenhang, meer egale vachtstructuur en reinheid. Vachten van het uit Nederland afkomstige schapenras Drents Heideschaap variëren van zo'n 0,75 m² tot 1 m² en hebben een grillige vorm. Met z'n warme kleuren, mooie lange en sluike lokken en de zeer goede vilteigenschappen is dit type vacht een heel populaire soort om te vachtvilten. De basiskleur (scheerzijde) van een donkergrijze vacht is bruin. Onder invloed van de zon en met name ouderdom verbleken en vergrijzen de lokken aan de buitenzijde. Puur, onbewerkt en ongewassen; rechtstreeks van het schaap. De geschoren vacht, afkomstig van een raszuiver en zeldzaam Drents Heideschaap, is zorgvuldig verpakt in een duurzame en luchtdoorlatende netzak. Eventuele grove mest- en strooiseldelen zijn verwijderd. Echte schapenwol is puur natuur en elk schaap is uniek. De omschreven vachtkleur en kwaliteit betreft altijd een indicatie. Een vacht is nooit volledig egaal, elk vachtdeel heeft een unieke structuur, vezellengte en tint.

Tip: Gebruik als hechting voor de scheerzijde (veelal ondervacht of rugwol genoemd) kant-en-klaar kaardvlies of lontwol. Een portie van 500 gram is ruim voldoende voor het vachtvilten van een complete vacht van gemiddelde omvang. Kies hierbij voor meekleurend kaardvlies of lontwol met een sterke vilthechting als die van het Drents Heideschaap of de Schoonebeeker. Zie onder deze tekst de bestelopties (indien voorradig) van een passende portie geschikt kaardvlies of lontwol en een stuk noppenfolie van bijpassend formaat.