Complete vacht A-klasse - Heidschnucke (zilvergrijs) Complete vacht A-klasse - Heidschnucke (zilvergrijs) Complete vacht A-klasse - Heidschnucke (zilvergrijs) Complete vacht A-klasse - Heidschnucke (zilvergrijs)
Complete vacht A-klasse - Heidschnucke (zilvergrijs) Complete vacht A-klasse - Heidschnucke (zilvergrijs) Complete vacht A-klasse - Heidschnucke (zilvergrijs) Complete vacht A-klasse - Heidschnucke (zilvergrijs)
Complete vacht A-klasse - Heidschnucke (zilvergrijs)
Een fraaie aaneengesloten deken van lange zilvergrijze lokken in mooie vachtviltkwaliteit.

Artikelnummer

84s.8a

Verzendkosten

€ 7,00

€ 48,00
Prijs per complete vacht
Aantal: 
Bestellen
 
Een complete Heidschnucke  A-klasse vacht in de tint (overwegend) zilvergrijs. Op de juiste wijze geschoren, heel geschikt voor vachtenvilten. Een A-klasse vacht onderscheid zich in gemiddeld langere lokken, sterkere onderlinge samenhang, meer egale vachtstructuur en reinheid. Vachten van het Duitse schapenras Heidschnucke variëren van zo'n 0,75 m² tot 1 m² en hebben een grillige vorm. Heidschnucke vachten zijn uitstekend te vilten en vallen op met hun diepe grijstinten en lange, sluike lokken. Gevilte vachten van de Heidschnucke hebben soms wel de neiging te blijven haren. Puur, onbewerkt en ongewassen; rechtstreeks van het schaap. De geschoren vacht, afkomstig van een raszuiver en zeldzaam Heidschnucke, is zorgvuldig verpakt in een duurzame en luchtdoorlatende netzak. Eventuele grove mest- en strooiseldelen zijn verwijderd. Echte schapenwol is puur natuur en elk schaap is uniek. De omschreven vachtkleur en kwaliteit betreft altijd een indicatie. Een vacht is nooit volledig egaal, elk vachtdeel heeft een unieke structuur, vezellengte en tint.

Tip: Gebruik als hechting voor de scheerzijde (veelal ondervacht of rugwol genoemd) kant-en-klaar kaardvlies of lontwol. Een portie van 500 gram is ruim voldoende voor het vachtvilten van een complete vacht van gemiddelde omvang. Kies hierbij voor meekleurend kaardvlies of lontwol met een sterke vilthechting als die van de Heidschnucke of het Drents Heideschaap. Zie onder deze tekst de bestelopties (indien voorradig) van een passende portie geschikt kaardvlies of lontwol en een stuk noppenfolie van bijpassend formaat.