Kwart vacht A-klasse - Drents Heideschaap (gemêleerd) Kwart vacht A-klasse - Drents Heideschaap (gemêleerd) Kwart vacht A-klasse - Drents Heideschaap (gemêleerd) Kwart vacht A-klasse - Drents Heideschaap (gemêleerd)
Kwart vacht A-klasse - Drents Heideschaap (gemêleerd) Kwart vacht A-klasse - Drents Heideschaap (gemêleerd) Kwart vacht A-klasse - Drents Heideschaap (gemêleerd) Kwart vacht A-klasse - Drents Heideschaap (gemêleerd)
Kwart vacht A-klasse - Drents Heideschaap (gemêleerd)
Een fraai vachtdeel met een bijzondere tint.

Artikelnummer

26m.6a

Verzendkosten

€ 7,00

€ 9,00
Prijs per kwart vacht
Aantal: 
Bestellen
 
Een kwart Drents Heideschaap A-klasse vacht in de tint (overwegend) gemêleerd. Op de juiste wijze geschoren, heel geschikt voor vachtenvilten. Een kwart A-klasse vacht onderscheid zich o.a. in gemiddeld langere lokken en reinheid. In gemêleerde wol (ook wel voskleurig genoemd) zitten tussen de ivoorwitte haren volop gekleure haren, meestal bruin of soms bruingrijs van kleur. De maat van een kwart vacht van het uit Nederland afkomstige schapenras Drents Heideschaap schommelt zo rond de afmeting van een keukenhanddoek en heeft een wat grillige vorm. Met z'n warme kleuren, mooie lange en sluike lokken en de zeer goede vilteigenschappen is dit type vacht een heel populaire soort om te vachtvilten. Puur, onbewerkt en ongewassen; rechtstreeks van het schaap. Het geschoren vachtdeel, afkomstig van een raszuiver en zeldzaam Drents Heideschaap, is zorgvuldig verpakt in een duurzame en luchtdoorlatende netzak. Eventuele grove mest- en strooiseldelen zijn verwijderd. Echte schapenwol is puur natuur en elk schaap is uniek. De omschreven vachtkleur en kwaliteit betreft altijd een indicatie. Een kwart vacht is nooit volledig egaal, elk vachtdeel heeft een unieke structuur, vezellengte en tint.

Tip: Gebruik als hechting voor de scheerzijde (veelal ondervacht of rugwol genoemd) kant-en-klaar kaardvlies of lontwol. Een portie van 100 gram is ruim voldoende voor het vachtvilten van een kwart vacht van gemiddelde omvang. Kies hierbij voor meekleurend kaardvlies met een sterke vilthechting als die van het Drents Heideschaap of de Schoonebeeker. Zie onder deze tekst de bestelopties (indien voorradig) van een passende portie geschikt kaardvlies en een stuk noppenfolie van bijpassend formaat.