Kwart vacht A-klasse - Heidschnucke (zilvergrijs) Kwart vacht A-klasse - Heidschnucke (zilvergrijs) Kwart vacht A-klasse - Heidschnucke (zilvergrijs) Kwart vacht A-klasse - Heidschnucke (zilvergrijs)
Kwart vacht A-klasse - Heidschnucke (zilvergrijs) Kwart vacht A-klasse - Heidschnucke (zilvergrijs) Kwart vacht A-klasse - Heidschnucke (zilvergrijs) Kwart vacht A-klasse - Heidschnucke (zilvergrijs)
Kwart vacht A-klasse - Heidschnucke (zilvergrijs)
Handzaam vachtdeel van een plezierige vachtviltkwaliteit in de populaire zilvergrijze tint.

Artikelnummer

84s.6a

Verzendkosten

€ 7,00

€ 17,00
Prijs per kwart vacht
Aantal: 
Bestellen
 
Een kwart Heidschnucke A-klasse vacht in de tint (overwegend) zilvergrijs. Op de juiste wijze geschoren, heel geschikt voor vachtenvilten. Een kwart A-klasse vacht onderscheid zich o.a. in gemiddeld langere lokken en reinheid. De maat van een kwart vacht van het Duitse schapenras Heidschnucke schommelt zo rond de afmeting van een keukenhanddoek en heeft een wat grillige vorm. Heidschnucke vachten zijn uitstekend te vilten en vallen op met hun diepe grijstinten en lange, sluike lokken. Gevilte vachten van de Heidschnucke hebben soms wel de neiging te blijven haren. Puur, onbewerkt en ongewassen; rechtstreeks van het schaap. Het geschoren vachtdeel, afkomstig van een raszuiver en zeldzaam Heidschnucke, is zorgvuldig verpakt in een duurzame en luchtdoorlatende netzak. Eventuele grove mest- en strooiseldelen zijn verwijderd. Echte schapenwol is puur natuur en elk schaap is uniek. De omschreven vachtkleur en kwaliteit betreft altijd een indicatie. Een kwart vacht is nooit volledig egaal, elk vachtdeel heeft een unieke structuur, vezellengte en tint.

Tip: Gebruik als hechting voor de scheerzijde (veelal ondervacht of rugwol genoemd) kant-en-klaar kaardvlies of lontwol. Een portie van 100 gram is ruim voldoende voor het vachtvilten van een kwart vacht van gemiddelde omvang. Kies hierbij voor meekleurend kaardvlies met een sterke vilthechting als die van het Drents Heideschaap of de Schoonebeeker. Zie onder deze tekst de bestelopties (indien voorradig) van een passende portie geschikt kaardvlies en een stuk noppenfolie van bijpassend formaat.