Complete XL vacht A-klasse - Bentheimer Landschaf (ivoorwit) Complete XL vacht A-klasse - Bentheimer Landschaf (ivoorwit) Complete XL vacht A-klasse - Bentheimer Landschaf (ivoorwit)
Complete XL vacht A-klasse - Bentheimer Landschaf (ivoorwit) Complete XL vacht A-klasse - Bentheimer Landschaf (ivoorwit) Complete XL vacht A-klasse - Bentheimer Landschaf (ivoorwit)
Complete XL vacht A-klasse - Bentheimer Landschaf (ivoorwit)
Wanneer je op zoek bent naar een mooie, grote, echte lichtgetinte vacht van een apart ras zit je goed.

Artikelnummer

38.8a

Verzendkosten

€ 6,00

€ 24,00
Prijs per complete vacht
Dit product is niet uit voorraad leverbaar
 
Een complete Bentheimer Landschaf A-klasse vacht in de tint (overwegend) ivoorwit. Op de juiste wijze geschoren, heel geschikt voor vachtenvilten. Een A-klasse vacht onderscheid zich in gemiddeld langere lokken, sterkere onderlinge samenhang, meer egale vachtstructuur en reinheid. Vachten van het oude Duitse schapenras Bentheimer Landschaf zijn fors. Ze beslaan al gauw een oppervlakte van zo'n 1,25 m² en hebben een grillige vorm. De grove, harige vezels zijn lang en sluik en zijn prima geschikt om te vilten. Puur, onbewerkt en ongewassen; rechtstreeks van het schaap. De geschoren vacht, afkomstig van een raszuivere en zeldzame Bentheimer, is zorgvuldig verpakt in een duurzame en luchtdoorlatende netzak. Eventuele grove mest- en strooiseldelen zijn verwijderd. Echte schapenwol is puur natuur en elk schaap is uniek. De omschreven vachtkleur en kwaliteit betreft altijd een indicatie. Een vacht is nooit volledig egaal, elk vachtdeel heeft een unieke structuur, vezellengte en tint.

Tip: Gebruik als hechting voor de scheerzijde (veelal ondervacht of rugwol genoemd) kant-en-klaar kaardvlies of lontwol. Een portie van 500 gram is ruim voldoende voor het vachtvilten van een complete vacht van gemiddelde omvang. Kies hierbij voor meekleurend kaardvlies of lontwol met een sterke vilthechting als die van de Schoonebeeker of het Drents Heideschaap. Zie onder deze tekst de bestelopties (indien voorradig) van een passende portie geschikt kaardvlies of lontwol en een stuk noppenfolie van bijpassend formaat.