Complete vacht A-klasse - Kempisch Heideschaap (ivoorwit) Complete vacht A-klasse - Kempisch Heideschaap (ivoorwit) Complete vacht A-klasse - Kempisch Heideschaap (ivoorwit)
Complete vacht A-klasse - Kempisch Heideschaap (ivoorwit) Complete vacht A-klasse - Kempisch Heideschaap (ivoorwit) Complete vacht A-klasse - Kempisch Heideschaap (ivoorwit)
Complete vacht A-klasse - Kempisch Heideschaap (ivoorwit)
Het midden tussen een Texelaar en een Heideschaap; dat kenmerkt de vacht van deze Brabander.

Artikelnummer

43.8a

Verzendkosten

€ 6,00

€ 18,00
Prijs per complete vacht
Dit product is niet uit voorraad leverbaar
 
Een complete Kempisch Heideschaap A-klasse vacht in de tint (overwegend) ivoorwit. Op de juiste wijze geschoren, heel geschikt voor vachtenvilten. Een A-klasse vacht onderscheid zich in gemiddeld langere lokken, sterkere onderlinge samenhang, meer egale vachtstructuur en reinheid. Vachten van het oud Nederlandse ras Kempisch Heideschapen variëren van zo'n 1 m² tot 1,25 m² en hebben een grillige vorm. Kempisch Heideschapen hebben doorgaans een ruige vacht met middellange vezels, vilten prima en hebben aan de scheerzijde soms wat pigment in de verder vooral ivoorwitte of licht naturel vacht. Puur, onbewerkt en ongewassen; rechtstreeks van het schaap. De geschoren vacht, afkomstig van een raszuiver Kempisch Heideschaap, is zorgvuldig verpakt in een duurzame en luchtdoorlatende netzak. Eventuele grove mest- en strooiseldelen zijn verwijderd. Echte schapenwol is puur natuur en elk schaap is uniek. De omschreven vachtkleur en kwaliteit betreft altijd een indicatie. Een vacht is nooit volledig egaal, elk vachtdeel heeft een unieke structuur, vezellengte en tint.

Tip: Gebruik als hechting voor de scheerzijde (veelal ondervacht of rugwol genoemd) kant-en-klaar kaardvlies of lontwol. Een portie van 500 gram is ruim voldoende voor het vachtvilten van een complete vacht van gemiddelde omvang. Kies hierbij voor meekleurend kaardvlies of lontwol met een sterke vilthechting als die van de Schoonebeeker of het Drents Heideschaap. Zie onder deze tekst de bestelopties (indien voorradig) van een passende portie geschikt kaardvlies of lontwol en een stuk noppenfolie van bijpassend formaat.