500 gram A-klasse - Dassenkop Texelaar (moorit) 500 gram A-klasse - Dassenkop Texelaar (moorit) 500 gram A-klasse - Dassenkop Texelaar (moorit) 500 gram A-klasse - Dassenkop Texelaar (moorit)
500 gram A-klasse - Dassenkop Texelaar (moorit) 500 gram A-klasse - Dassenkop Texelaar (moorit) 500 gram A-klasse - Dassenkop Texelaar (moorit) 500 gram A-klasse - Dassenkop Texelaar (moorit)
500 gram A-klasse - Dassenkop Texelaar (moorit)
Aan de slag met de unieke tint moorit, een kopergrijze variatie in het kleurenpatroon van de Dassenkop.

Artikelnummer

75td.5a

Verzendkosten

€ 7,00

€ 12,00
Prijs per 500 gram
Aantal: 
Bestellen
 
500 gram gesorteerde A-klasse wol van Dassenkop Texelaars in de kleur (overwegend) moorit. Dassenkop Texelaars komen uit Nederland en de wol is een hele mooie kwaliteit om te spinnen; soepel en zacht. De vilteigenschappen zijn echter matig. A-klasse wol onderscheid zich in reinheid, vettigheid, gelijkmatige structuur en vezellengte ten opzichte van het rasgemiddelde. De wol van Dassenkop Texelaars varieert sterk in kleur. Voor deze balen wol zijn de overwegend gemêleerd moorit gekleurde delen gebruikt, een tint die het best te beschrijven is als kopergrijs. Dassenkop Texelaars komen sporadisch voor en zijn nog niet zo lang geleden bij toeval ontstaan na een natuurlijke kleurmutatie in de fokkerij van Blauwe Texelaars. Puur, onbewerkt en ongewassen; rechtstreeks van het schaap. Eventuele grove mest- en strooiseldelen zijn verwijderd, net als de meeste onbruikbare korte vezels. De losse wol (geen vacht) is afkomstig van echte, raszuivere Dassenkop Texelaars en is handzaam verpakt in een duurzame netzak. Echte schapenwol is puur natuur en elk schaap is uniek. De omschreven vachtkleur en kwaliteit betreft altijd een indicatie. Ook wol is nooit volledig egaal, de wol op elk lichaamsdeel heeft een eigen unieke structuur, vezellengte en tint.
    Volumevoordeel
bestelhoeveelheid prijs per 500 gram
1 t/m 2 € 12,-
3 t/m 5 € 11,-
6 en meer € 10,-