500 gram gewassen lontwol - Dassenkop (mioget) 500 gram gewassen lontwol - Dassenkop (mioget) 500 gram gewassen lontwol - Dassenkop (mioget) 500 gram gewassen lontwol - Dassenkop (mioget)
500 gram gewassen lontwol - Dassenkop (mioget) 500 gram gewassen lontwol - Dassenkop (mioget) 500 gram gewassen lontwol - Dassenkop (mioget) 500 gram gewassen lontwol - Dassenkop (mioget)
500 gram gewassen lontwol - Dassenkop (mioget)
Maak kennis met de veelkeurigheid van de Dassenkop en ga voor dit fraai gekleurde mioget lontwol.

Artikelnummer

75ta.5wl

Verzendkosten

€ 6,00

€ 33,00
Prijs per 500 gram
Aantal: 
Bestellen
 
500 gram puur natuurlijk lontwol van Dassenkop Texelaar schapen in de tint (overwegend) mioget. Deze zorgvuldig gewassen en professioneel gekaarde wol wordt geleverd als een egale lint, gewikkeld op bollen. De weinig voorkomende Dassenkop Texelaars komen uit Nederland. De wol heeft een hele mooie kwaliteit om te spinnen; soepel en zacht. De vilteigenschappen zijn echter matig. De wol van Dassenkop Texelaars varieert sterk in kleur. Voor dit lontwol zijn de overwegend mioget gekleurde delen gebruikt, een tint die het best te beschrijven is als zacht kopergrijs. Lontwol van Purewol wordt ambachtelijk en regionaal geproduceerd; dus geen import en vrij van chemische toevoegingen. Eenmaal op ecologische wijze gewassen met natuurvriendelijke wasnoten. Daarmee is het merendeel van de lanoline, geur en het vuil eruit gewassen. Na de wolbewerking is een tweede en laatste wassbeurt gebruikelijk. In lontwol kunnen op kleine schaal nog oneffenheden uit 'moeder natuur' zitten. Voor het maken van 500 gram gewassen lontwol is ruim 1 kilo ruwe wol afkomstig van echte, raszuivere Dassenkop Texelaars gebruikt. Het lontwol is handzaam verpakt in een nette papieren zak en zeer geschikt om rechtstreeks uit te spinnen voor een egale draad zonder verlies aan vuil en onbruikbare vezels. Vanwege de kwetsbaarheid van de lont is deze lontwol niet geschikt voor toepassing van XXL breien of armbreien.