500 gram lamswol - Racka (ivoorwit) 500 gram lamswol - Racka (ivoorwit) 500 gram lamswol - Racka (ivoorwit) 500 gram lamswol - Racka (ivoorwit)
500 gram lamswol - Racka (ivoorwit) 500 gram lamswol - Racka (ivoorwit) 500 gram lamswol - Racka (ivoorwit) 500 gram lamswol - Racka (ivoorwit)
500 gram lamswol - Racka (ivoorwit)
Extra zachte eerstescheers krullen in vele uitmonsteringen; ze horen bij jonge langvezelige Racka's.

Artikelnummer

82i.5e

Verzendkosten

€ 6,00

€ 19,00
Prijs per 500 gram
Aantal: 
Bestellen
 
 500 gram gesorteerde lamswol van Racka schapen in de tint ivoorwit welke voor de eerste maal geschoren zijn. Dit eeuwenoude Hongaarse landras heeft zeer opvallende lange pijpekrullen. De karakteristieke Racka lokken zijn uitstekend te spinnen evenals te vilten. De vezeldikte varieert sterk van 16-60 mu maar is met een veel voorkomend gemiddelde van grofweg 30-35 mu redelijk grof te noemen. Vanwege de aanwezigheid van enige kemp is deze minder geschikt om op de huid te dragen. Zogenaamde 'eerstescheers' lamswol van een Racka is extra zacht en fijn van kwaliteit. Puur, onbewerkt en ongewassen; rechtstreeks van het schaap. Eventuele grove mest- en strooiseldelen zijn verwijderd, net als de meeste onbruikbare korte vezels. De losse wol (geen vacht) is afkomstig van echte, raszuivere Racka's en is handzaam verpakt in een duurzame netzak. Echte schapenwol is puur natuur en elk schaap is uniek. De omschreven vachtkleur en kwaliteit betreft altijd een indicatie. Ook wol is nooit volledig egaal, de wol op elk lichaamsdeel heeft een eigen unieke structuur, vezellengte en tint.