500 gram A-klasse - Heidschnucke (grijs) 500 gram A-klasse - Heidschnucke (grijs) 500 gram A-klasse - Heidschnucke (grijs) 500 gram A-klasse - Heidschnucke (grijs)
500 gram A-klasse - Heidschnucke (grijs) 500 gram A-klasse - Heidschnucke (grijs) 500 gram A-klasse - Heidschnucke (grijs) 500 gram A-klasse - Heidschnucke (grijs)
500 gram A-klasse - Heidschnucke (grijs)
Zware vezels in een krachtige tint; dat is de grijze Heidschnucke wol in spin- of viltkwaliteit.

Artikelnummer

84g.5a

Verzendkosten

€ 7,00

€ 16,00
Prijs per 500 gram
Aantal: 
Bestellen
 
500 gram gesorteerde A-klasse wol van Heidschnucke's in de tint (overwegend) grijs. De Duitse Heidschnucke heeft sluike, lange vezels en is een mooie kwaliteit om te spinnen. Ook om te vilten is het een fijn vezeltype, echter heeft het soms wel de neiging wat te blijven haren. Wol van Heidschnucke's wordt doorgaans gebruikt als interieurwol, voor tapijten bijvoorbeeld. De hoge micron (vezeldikte) veroorzaakt 'prik' en maakt de wol minder geschikt voor (onder)kleding. A-klasse wol onderscheid zich in reinheid, vettigheid, gelijkmatige structuur en vezellengte ten opzichte van het rasgemiddelde. Wol van dit ras heeft de neiging iets te vervilten. Voor het spinnen kan het daarom raadzaam zijn de wol eerst te kaarden. Puur, onbewerkt en ongewassen; rechtstreeks van het schaap. Eventuele grove mest- en strooiseldelen zijn verwijderd, net als de meeste onbruikbare korte vezels. De losse wol (geen vacht) is afkomstig van raszuivere Heidschnucke's en is handzaam verpakt in een duurzame netzak. Echte schapenwol is puur natuur en elk schaap is uniek. De omschreven vachtkleur en kwaliteit betreft altijd een indicatie. Wol is nooit volledig egaal, de wol op elk lichaamsdeel heeft een eigen unieke structuur, vezellengte en tint.
 
Voordeelvolume
bestelhoeveelheid prijs per 500 gram
1 t/m 2 € 14,-
3 t/m 5 € 13,-
6 en meer € 12,-