500 gram A-klasse - Europese Merino (ivoorwit) 500 gram A-klasse - Europese Merino (ivoorwit) 500 gram A-klasse - Europese Merino (ivoorwit)
500 gram A-klasse - Europese Merino (ivoorwit) 500 gram A-klasse - Europese Merino (ivoorwit) 500 gram A-klasse - Europese Merino (ivoorwit)
500 gram A-klasse - Europese Merino (ivoorwit)
Met een vezeldikte van 18-24 micron de fijnste ivoorwitte vezel in het Purewol assortiment.

Artikelnummer

94i.5a

Verzendkosten

€ 7,00

€ 22,00
Prijs per 500 gram
Aantal: 
Bestellen
 
500 gram gesorteerde A-klasse wol van de Europese Merino in de tint ivoorwit. Het van oorsprong Spaanse schapenras Merino beschikt over uitzonderlijk zachte, fijnvezelige wol welke uitstekend te spinnen en te vilten is. De middellange, wat droog aanvoelende Merinowol heeft wel de sterk de neiging te gaan pillen bij de verwerking. A-klasse wol onderscheid zich in reinheid, vettigheid, gelijkmatige structuur en vezellengte ten opzichte van het rasgemiddelde. Puur, onbewerkt en ongewassen; rechtstreeks van het schaap. Eventuele grove mest- en strooiseldelen zijn verwijderd, net als de meeste onbruikbare korte vezels. De Merino schapen maken deel uit van de kudde van Purewol. De schapen van Purewol zijn mulesing-vrij en derhalve beslist diervriendelijk gehouden. De losse wol (geen vacht) is afkomstig van echte, raszuivere Merino's en is handzaam verpakt in een duurzame netzak. Echte schapenwol is puur natuur en elk schaap is uniek. De omschreven vachtkleur en kwaliteit betreft altijd een indicatie. Ook wol is nooit volledig egaal, de wol op elk lichaamsdeel heeft een eigen unieke structuur, vezellengte en tint.