8 kilo pure schapenwol te gebruiken als mulch in de tuin 8 kilo pure schapenwol te gebruiken als mulch in de tuin
8 kilo pure schapenwol te gebruiken als mulch in de tuin 8 kilo pure schapenwol te gebruiken als mulch in de tuin
8 kilo pure schapenwol te gebruiken als mulch in de tuin
Een flinke doos crèmekleurige pure schapenwol van eenvoudige kwaliteit voor toepassing als mulch in uw tuin.

Artikelnummer

05i.80

Verzendkosten

€ 7,00

€ 16,00
Prijs per 8 kilo
Aantal: 
Bestellen
 
Onze crèmekleurige tuinmulch van 8 kilo in is een natuurlijke mulchoplossing. Deze tuinmulch brengt vele voordelen naar je bloemenperk of moestuin. Een laagje van deze wol op de grond zorgt niet alleen voor een optimale vochtretentie, waardoor je planten minder snel uitdrogen, maar het helpt ook vocht vast te houden voor langere perioden. Terwijl de wol langzaam vergaat, worden belangrijke voedingsstoffen zoals organische stikstof, fosfaat en kalium vrijgegeven, essentieel voor de groei en bloei van je planten.

Deze mulch is niet alleen een voedingsbron voor je tuin, maar dient ook als een natuurlijke barrière tegen onkruid en plagen. Onkruidzaden kunnen veel moeilijker ontkiemen door het bedekkende laagje wol, wat flink scheelt in het onkruid wieden. Het werkt daarnaast ook goed als natuurlijk beschermingsmiddel tegen slakken of reeën. Slakken hebben er hekel aan om over wol te kruipen en mulch zorgt voor een natuurlijke barrière ter bescherming van planten waar slakken dol op zijn. Ook reeën hebben een hekel aan de geur die schapenwol heeft. Zo kun je jonge boomaanplant in een bosrijke omgeving eenvoudig beschermen tegen reeënvraat.

Met een zeer forse doos van 8 kilo mulchwol kun je een oppervlakte van 6 tot 10 m2 bedekken, afhankelijk van de gewenste dikte van de mulchlaag. Deze tuinmulch ontstaat tijdens ons selectieproces voor zachte en reine wolvezels. Daarbij blijft een deel minder geschikte wol over; delen die rijk zijn aan fijne mestdeeltjes, takjes, strootjes en overige rommeltjes uit de natuur. Deze zijn juist perfect voor toepassing als mulch en zo voorkomen we onnodige verspilling van mooie natuurlijke grondstoffen.meter aarde bedekken.